Effect of food preservatives on the growth of spoilage lactobacilli isolated from mayonnaise-based sauces
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00020955" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00020955 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Effect of food preservatives on the growth of spoilage lactobacilli isolated from mayonnaise-based sauces
Original language description
Two Lb. plantarum and one Lb. rhamnosus isolated from spoiled delicacy products were tested against four food preservatives: vinegar, Robin, Laktocid and Optiform + Purac on mayonnaise agar. The effects of Laktocid on the growth of the intentionally added lactobacilli mentioned above were studied in the sauces stored at 15 oC. In the sauces with lactobacilli and Laktocid, the total count of lactobacilli was lower than 3 log cfu g_1 during the storage period.
Czech name
Vliv konzervačních látek na růst laktobacilů způsobujících kažení izolovaných z omáček na bázi majonézy
Czech description
Byla sledována citlivost dvou kmenů Lb. plantarum a jednoho kmene Lb. rhamnosus izolovaných ze zkažených lahůdkových výrobků vůči konzervačním látkám (Robin, Laktocid and Optiform + Purac) na majonézovém agaru. Dále byl testován vliv laktocidu na růst laktobacilů zaočkovaných do omáček při 15 oC. Počet laktobacilů v průběhu skladování nepřesáhl 103 JTK/g.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Food control
ISSN
0956-7135
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
19
Country of publishing house
BE - BELGIUM
Number of pages
8
Pages from-to
—
UT code for WoS article
000253607800009
EID of the result in the Scopus database
—