All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of food preservatives on the growth of spoilage lactobacilli isolated from mayonnaise-based sauces

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00020955" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00020955 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Effect of food preservatives on the growth of spoilage lactobacilli isolated from mayonnaise-based sauces

  • Original language description

    Two Lb. plantarum and one Lb. rhamnosus isolated from spoiled delicacy products were tested against four food preservatives: vinegar, Robin, Laktocid and Optiform + Purac on mayonnaise agar. The effects of Laktocid on the growth of the intentionally added lactobacilli mentioned above were studied in the sauces stored at 15 oC. In the sauces with lactobacilli and Laktocid, the total count of lactobacilli was lower than 3 log cfu g_1 during the storage period.

  • Czech name

    Vliv konzervačních látek na růst laktobacilů způsobujících kažení izolovaných z omáček na bázi majonézy

  • Czech description

    Byla sledována citlivost dvou kmenů Lb. plantarum a jednoho kmene Lb. rhamnosus izolovaných ze zkažených lahůdkových výrobků vůči konzervačním látkám (Robin, Laktocid and Optiform + Purac) na majonézovém agaru. Dále byl testován vliv laktocidu na růst laktobacilů zaočkovaných do omáček při 15 oC. Počet laktobacilů v průběhu skladování nepřesáhl 103 JTK/g.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Food control

  • ISSN

    0956-7135

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    19

  • Country of publishing house

    BE - BELGIUM

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

    000253607800009

  • EID of the result in the Scopus database