All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Tritordeum flour properties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021047" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021047 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vlastnosti mouky tritordea

  • Original language description

    Pro hodnocení vlastností mouky tritordea bylo vybráno šest linií T1-T6. Byly sledovány jak znaky analy-tické, tak vlastnosti fermentovaného těsta a pečiva jak čisté formě, tak v poměru 50:50 s pšeničnou mou-kou. Obsah bílkovin v moukách tritordea byl vyšší, ale kvalita bílkovin podle Zelenyho testu nižší. Míra poškození škrobu a amylolytická aktivita omezovala standardní pekařské využití tritordea. Vaznost směs-né mouky se vzorky T1-T6 byla snížena, ale kvalita pečiva mimo vzorek T3 byla srovnatelná s nefortifi-kovaným standardem. Jakost mouky, těsta a pečiva tritordeí T2 a T4 byla podle PCA nejméně odlišná od komerční pšeničné mouky.

  • Czech name

    Vlastnosti mouky tritordea

  • Czech description

    Pro hodnocení vlastností mouky tritordea bylo vybráno šest linií T1-T6. Byly sledovány jak znaky analy-tické, tak vlastnosti fermentovaného těsta a pečiva jak čisté formě, tak v poměru 50:50 s pšeničnou mou-kou. Obsah bílkovin v moukách tritordea byl vyšší, ale kvalita bílkovin podle Zelenyho testu nižší. Míra poškození škrobu a amylolytická aktivita omezovala standardní pekařské využití tritordea. Vaznost směs-né mouky se vzorky T1-T6 byla snížena, ale kvalita pečiva mimo vzorek T3 byla srovnatelná s nefortifi-kovaným standardem. Jakost mouky, těsta a pečiva tritordeí T2 a T4 byla podle PCA nejméně odlišná od komerční pšeničné mouky.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlynářské noviny

  • ISSN

    1214-6374

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    19

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database