Tritordeum flour properties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021047" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021047 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vlastnosti mouky tritordea
Original language description
Pro hodnocení vlastností mouky tritordea bylo vybráno šest linií T1-T6. Byly sledovány jak znaky analy-tické, tak vlastnosti fermentovaného těsta a pečiva jak čisté formě, tak v poměru 50:50 s pšeničnou mou-kou. Obsah bílkovin v moukách tritordea byl vyšší, ale kvalita bílkovin podle Zelenyho testu nižší. Míra poškození škrobu a amylolytická aktivita omezovala standardní pekařské využití tritordea. Vaznost směs-né mouky se vzorky T1-T6 byla snížena, ale kvalita pečiva mimo vzorek T3 byla srovnatelná s nefortifi-kovaným standardem. Jakost mouky, těsta a pečiva tritordeí T2 a T4 byla podle PCA nejméně odlišná od komerční pšeničné mouky.
Czech name
Vlastnosti mouky tritordea
Czech description
Pro hodnocení vlastností mouky tritordea bylo vybráno šest linií T1-T6. Byly sledovány jak znaky analy-tické, tak vlastnosti fermentovaného těsta a pečiva jak čisté formě, tak v poměru 50:50 s pšeničnou mou-kou. Obsah bílkovin v moukách tritordea byl vyšší, ale kvalita bílkovin podle Zelenyho testu nižší. Míra poškození škrobu a amylolytická aktivita omezovala standardní pekařské využití tritordea. Vaznost směs-né mouky se vzorky T1-T6 byla snížena, ale kvalita pečiva mimo vzorek T3 byla srovnatelná s nefortifi-kovaným standardem. Jakost mouky, těsta a pečiva tritordeí T2 a T4 byla podle PCA nejméně odlišná od komerční pšeničné mouky.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlynářské noviny
ISSN
1214-6374
e-ISSN
—
Volume of the periodical
19
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—