All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of wheat bread features

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021049" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021049 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Evaluation of wheat bread features

  • Original language description

    Quality of 60 laboratory prepared retail flour (crops 2004-2006) and 8 non-traditional cereals (crops 2006-2007) fortified breads was compared to ones made of 11 Czech wheat varieties belonging into quality classes E, A, B and C (period 2002-2005). For basic statistics, mean values of bread parameters and image data and also correlation analysis were calculated. Statistical comparison of both wheat quality profile and non-traditional cereals addition on bread quality was processed by Tukey?s test and cluster analysis.

  • Czech name

    Hodnocení znaků pšeničného chleba

  • Czech description

    Jakost pečiva ze 60 vzorků maloobchodní mouky (ročníky 2004-2006) a pečiva fortifikovaného 8 netradičními plodinami (ročníky 2006-2007) byla porovnána s kvalitou pečiva připraveného z 11 českých odrůd pšenice, zařazených do jakostních tříd E, A a B (ročníky 2002-2005). Pro hodnocení byly v jednotlivých skupinách vypočteny průměry znaků pečiva a střídy po analýze obrazu. Výsledky byly statisticky hodnoceny Tukeyvým testem a shlukovou analýzou jak pro odrůdovou skladbu maloobchodní mouky, tak pro fortifikované pečivo.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    CD-ROM of Full Texts CHISA 2008

  • ISBN

    978-80-02-02047-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Process Engineering Publisher

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Aug 24, 2008

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article