Changes of commercial wheat quality - effect of crop year and planting locality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00021051" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00021051 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/25328859:_____/08:#0000417
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Changes of commercial wheat quality - effect of crop year and planting locality
Original language description
For statistical evaluation of planting locality and crop year, quality of twenty commercial wheat samples from crops 2003-2006 and from three different loacalites was evaluated. Together 40 traits were measured for each sample ? grain and flour properties, fermented dough and bread characteristic. Results of ANO-VA, CA and PCA showed soft differences between A and C localities (e.g., bread volumes 327 and 318 ml.100g-1; for B region 280 ml.100g-1). Cluster analysis further disclosed wheat quality proximity 2004, 2005 and 2006 in localities A and C.
Czech name
Změny kvality komerční pšenice ? vliv ročníku a lokality pěstování
Czech description
Vliv ročníku sklizně a lokality pěstování byl vyhodnocen pro 20 vzorků komerční pšenice z ročníků 2003-2006, pěstovaných ve střech lokalitách. Kvalita vzorků byla specifikována od znaků zrna a mouky po znaky kynutého těsta a pečiva. Výsledky ANOVA, CA aPCA ukázaly na podobnou kvalitu pšenice v lo-kalitách A a C (např. průměrné objemy pečiva 327 a 318 ml?100g-1; průměr pro lokalitu 280 ml?100g-1). Shluková analýza dále označila vliv ročníků 2004, 2005 a 2006 jako podobný na kvalitu pšenice pěstova-né vlokalitách A a C.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proceedings 4th International Congress Flour-Bread 07, 24.-27.10.2007 Opatija, Chorvatsko
ISBN
978-953-7005-15-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
TIM PUBLIC
Place of publication
Opatija
Event location
Opatija, Chorvatsko
Event date
Oct 24, 2007
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—