All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Amylograph characteristics of fortificated wheat flour

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021093" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021093 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Amylograph characteristics of fortificated wheat flour

  • Original language description

    Wheat flour represents the main component for common bread production, when properties of starch-amylase complex limit its usage. Changes in behaviour of flour/starch suspension could be done by non-traditional cereals addition, in this case by 10% of archaic wheat types, tritordeum and new lines of naked barley. Properties of mixtures with wheat flour from crops 2006-2007 were evaluated at Amylograph Brabender. Impact of single cereals addition differed to each other ? demanded behaviour was observed for mixtures with wheat tritinaldina, both tritordeum lines and barley Merlin regardless to basic flour.

  • Czech name

    Amylografické charakteristiky fortifikované pšeničné mouky

  • Czech description

    Pšeničná mouka je hlavní surovinou pro výrobu pečiva, kdy vlastnosti škrobo-amylázového komplexu limitují možnosti použití. Změny chování škrobové suspenze lze změnit přídavkem netradičních plodin, v tomto případě 10% přídavky netradičních druhů pšenice,tritordea a nových linií bezpluchého ječmene. Vlastnosti směsí s pšeničnou moukou z ročníků 2006 a 2007 byly hodnoceny na amylografu Brabender. Vlivy přídavku jednotlivých plodin byly různé, příznivé snížení amylografického maxima bylo dosaženo moukamiz pšenice tritinaldiny, obou tritordeí a ječmene Merlin pro obě základní pšeničné mouky.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Polysaccharides IV, Prague, Czech Republic, 13. 11. - 14. 11. 2008

  • ISBN

    978-80-86238-57-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Česká chemická společnost

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Nov 13, 2008

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article