Amylograph characteristics of fortificated wheat flour
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021093" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021093 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Amylograph characteristics of fortificated wheat flour
Original language description
Wheat flour represents the main component for common bread production, when properties of starch-amylase complex limit its usage. Changes in behaviour of flour/starch suspension could be done by non-traditional cereals addition, in this case by 10% of archaic wheat types, tritordeum and new lines of naked barley. Properties of mixtures with wheat flour from crops 2006-2007 were evaluated at Amylograph Brabender. Impact of single cereals addition differed to each other ? demanded behaviour was observed for mixtures with wheat tritinaldina, both tritordeum lines and barley Merlin regardless to basic flour.
Czech name
Amylografické charakteristiky fortifikované pšeničné mouky
Czech description
Pšeničná mouka je hlavní surovinou pro výrobu pečiva, kdy vlastnosti škrobo-amylázového komplexu limitují možnosti použití. Změny chování škrobové suspenze lze změnit přídavkem netradičních plodin, v tomto případě 10% přídavky netradičních druhů pšenice,tritordea a nových linií bezpluchého ječmene. Vlastnosti směsí s pšeničnou moukou z ročníků 2006 a 2007 byly hodnoceny na amylografu Brabender. Vlivy přídavku jednotlivých plodin byly různé, příznivé snížení amylografického maxima bylo dosaženo moukamiz pšenice tritinaldiny, obou tritordeí a ječmene Merlin pro obě základní pšeničné mouky.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Polysaccharides IV, Prague, Czech Republic, 13. 11. - 14. 11. 2008
ISBN
978-80-86238-57-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Česká chemická společnost
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Nov 13, 2008
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—