All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of addition of tritordeum and hulless spring barley on pasta quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021092" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021092 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/25328859:_____/08:#0000350

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv přídavku tritordea a netradičních materiálů jarního ječmene s bezpluchým zrnem na kvalitu těstovin

  • Original language description

    Byl hodnocen vliv přídavků 10-30 % mouky z bezpluchého ječmene a tritordea do pšeničné mouky polo-hrubé a semoliny na kvalitu těstárenských výrobků v syrovém, sušeném a vařeném stavu. Operace lisová-ní a sušení měly standardní průběh i při zpracování směsi s netradičními plodinami, vetší vliv byl zjištěn pro typ základní pšeničné mouky. Vyšší jakost byla potvrzena při použití těstárenské polohrubé mouky. Přídavky tritordea i ječmene do semoliny vedly k méně průkazným změnám. Po uvaření se těstoviny vy-značovaly vyšší vazností vody. Přídavky rovněž zvyšovaly obsah žlutého barviva (karotenoidů), zejména pokud byly přidávány do polohrubé těstárenské mouky.

  • Czech name

    Vliv přídavku tritordea a netradičních materiálů jarního ječmene s bezpluchým zrnem na kvalitu těstovin

  • Czech description

    Byl hodnocen vliv přídavků 10-30 % mouky z bezpluchého ječmene a tritordea do pšeničné mouky polo-hrubé a semoliny na kvalitu těstárenských výrobků v syrovém, sušeném a vařeném stavu. Operace lisová-ní a sušení měly standardní průběh i při zpracování směsi s netradičními plodinami, vetší vliv byl zjištěn pro typ základní pšeničné mouky. Vyšší jakost byla potvrzena při použití těstárenské polohrubé mouky. Přídavky tritordea i ječmene do semoliny vedly k méně průkazným změnám. Po uvaření se těstoviny vy-značovaly vyšší vazností vody. Přídavky rovněž zvyšovaly obsah žlutého barviva (karotenoidů), zejména pokud byly přidávány do polohrubé těstárenské mouky.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Obilnářské Listy

  • ISSN

    1212-138X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    16

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database