Effect of addition of tritordeum and hulless spring barley on pasta quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021092" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021092 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/25328859:_____/08:#0000350
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv přídavku tritordea a netradičních materiálů jarního ječmene s bezpluchým zrnem na kvalitu těstovin
Original language description
Byl hodnocen vliv přídavků 10-30 % mouky z bezpluchého ječmene a tritordea do pšeničné mouky polo-hrubé a semoliny na kvalitu těstárenských výrobků v syrovém, sušeném a vařeném stavu. Operace lisová-ní a sušení měly standardní průběh i při zpracování směsi s netradičními plodinami, vetší vliv byl zjištěn pro typ základní pšeničné mouky. Vyšší jakost byla potvrzena při použití těstárenské polohrubé mouky. Přídavky tritordea i ječmene do semoliny vedly k méně průkazným změnám. Po uvaření se těstoviny vy-značovaly vyšší vazností vody. Přídavky rovněž zvyšovaly obsah žlutého barviva (karotenoidů), zejména pokud byly přidávány do polohrubé těstárenské mouky.
Czech name
Vliv přídavku tritordea a netradičních materiálů jarního ječmene s bezpluchým zrnem na kvalitu těstovin
Czech description
Byl hodnocen vliv přídavků 10-30 % mouky z bezpluchého ječmene a tritordea do pšeničné mouky polo-hrubé a semoliny na kvalitu těstárenských výrobků v syrovém, sušeném a vařeném stavu. Operace lisová-ní a sušení měly standardní průběh i při zpracování směsi s netradičními plodinami, vetší vliv byl zjištěn pro typ základní pšeničné mouky. Vyšší jakost byla potvrzena při použití těstárenské polohrubé mouky. Přídavky tritordea i ječmene do semoliny vedly k méně průkazným změnám. Po uvaření se těstoviny vy-značovaly vyšší vazností vody. Přídavky rovněž zvyšovaly obsah žlutého barviva (karotenoidů), zejména pokud byly přidávány do polohrubé těstárenské mouky.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Obilnářské Listy
ISSN
1212-138X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
16
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—