All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pasta with non-traditional cereals addition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019060" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019060 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Těstoviny s přídavkem netradičních plodin

  • Original language description

    Standardizovaným těstárenským pokusem byl hodnocen vliv přídavků netradičních surovin (speciální druhy pšenice, ječmen, tritordeum, proso, lupina, pohanka) na spotřebitelskou kvalitu těstovin. Byla zvolena jednovaječná receptura a kvalita těstovin s 10%přídavkem na mouku byla porovnávána proti standardu (těstoviny bez přídavku). Přídavky netradičních surovin byla ovlivněna tvarovatelnost, barva a vaznost. Barvu nejvíce kladně ovlivnily tritordea a lupina, naopak zhoršení barvy bylo sledováno přídavky jarního ječmene a pohanky. Vaznost byla snížena vlivem pšenice dvouzrnky a odrůdami jarního ječmene. Zpracovatelnost těsta oscilovala kolem optima, proto přínos netradičních surovin byl pozitivní - zlepšení barvy a nutriční hodnoty těstovin.

  • Czech name

    Těstoviny s přídavkem netradičních plodin

  • Czech description

    Standardizovaným těstárenským pokusem byl hodnocen vliv přídavků netradičních surovin (speciální druhy pšenice, ječmen, tritordeum, proso, lupina, pohanka) na spotřebitelskou kvalitu těstovin. Byla zvolena jednovaječná receptura a kvalita těstovin s 10%přídavkem na mouku byla porovnávána proti standardu (těstoviny bez přídavku). Přídavky netradičních surovin byla ovlivněna tvarovatelnost, barva a vaznost. Barvu nejvíce kladně ovlivnily tritordea a lupina, naopak zhoršení barvy bylo sledováno přídavky jarního ječmene a pohanky. Vaznost byla snížena vlivem pšenice dvouzrnky a odrůdami jarního ječmene. Zpracovatelnost těsta oscilovala kolem optima, proto přínos netradičních surovin byl pozitivní - zlepšení barvy a nutriční hodnoty těstovin.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlynářské noviny

  • ISSN

    1214-6374

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    6-9

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database