All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pasta colour study ? flour and recipe influence

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021094" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021094 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování barvy těstovin

  • Original language description

    Těstoviny byly připraveny z mouky hladké, polohrubé a semoliny, s různou dávkou vajec (0, 1, 2) a s přídavkem 12 netradičních plodin. Barva byla stanovena pomocí Minolty CM-2600d ze vzorku suše-ných mletých těstovin. Semolina měla podle předpokladu vyššípodíl žluté b* než ostatní mouky. Rostou-cí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Těstoviny z archaických druhů pšenice měly barvu srovnatelnou se standardem, přídavek ječmenů snížil hodnoty žluté (b*) při zachování bílé (L*). Lupina významně zvýšila senzorický vjem barvy těstovin, pohanka naopak ? těstoviny byly béžové, hodnota červené a* se zdvojnásobila.

  • Czech name

    Sledování barvy těstovin

  • Czech description

    Těstoviny byly připraveny z mouky hladké, polohrubé a semoliny, s různou dávkou vajec (0, 1, 2) a s přídavkem 12 netradičních plodin. Barva byla stanovena pomocí Minolty CM-2600d ze vzorku suše-ných mletých těstovin. Semolina měla podle předpokladu vyššípodíl žluté b* než ostatní mouky. Rostou-cí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Těstoviny z archaických druhů pšenice měly barvu srovnatelnou se standardem, přídavek ječmenů snížil hodnoty žluté (b*) při zachování bílé (L*). Lupina významně zvýšila senzorický vjem barvy těstovin, pohanka naopak ? těstoviny byly béžové, hodnota červené a* se zdvojnásobila.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXIV. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 26, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article