Influence of wheat flour and further components on pasta quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021095" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021095 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin
Original language description
Těstoviny byly připraveny podle standardizovaného těstárenského pokusu VŠCHT Praha pomocí lisu Korngold TR70 ze tří typů mouky ? hladké, polohrubé a semoliny. Byl testován vliv přídavku vajec (0, 1, 2) na barvu těstovin, stanovené pomocí Minolty CM-2600d. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostoucí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Shlukovou analýzou bylo prokázáno, že na barvu těstovin měla dominantní vliv použitá mouka.
Czech name
Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin
Czech description
Těstoviny byly připraveny podle standardizovaného těstárenského pokusu VŠCHT Praha pomocí lisu Korngold TR70 ze tří typů mouky ? hladké, polohrubé a semoliny. Byl testován vliv přídavku vajec (0, 1, 2) na barvu těstovin, stanovené pomocí Minolty CM-2600d. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostoucí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Shlukovou analýzou bylo prokázáno, že na barvu těstovin měla dominantní vliv použitá mouka.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník 17. Odborného semináře Qualima 08 k jakosti potravinářských a krmivářských produktů
ISBN
—
ISSN
1213-5380
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
Mezos S.r.o.
Place of publication
Hradec Králové
Event location
Pardubice
Event date
Oct 21, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—