Senzory Evaluation of Coloured Pasta
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00098506" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00098506 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické hodnocení barevných těstovin
Original language description
Byly vyrobeny těstoviny z pšeničné mouky polohrubé a ze semoliny s přídavkem 3%, 5%, 10% špenátu a 3%, 5%, 10% šťávy z červené řepy ve dvou variantách, jedna byla bezvaječná. a druhá s přidáním 3 vajec na 1 kg mouky. Vyrobené těstoviny byly vyhodnoceny senzoricky (barva, vůně, tvar, lepivost, chuť a celkový dojem). Těstoviny s přídavkem špenátu i šťávy z červené řepy vařením barvu ztrácejí. Barevně stálejší byly těstoviny vyrobené ze semoliny. Neprokázalo se, že by přídavek vajec zabránil uvolňování barvy při vaření.
Czech name
Senzorické hodnocení barevných těstovin
Czech description
Byly vyrobeny těstoviny z pšeničné mouky polohrubé a ze semoliny s přídavkem 3%, 5%, 10% špenátu a 3%, 5%, 10% šťávy z červené řepy ve dvou variantách, jedna byla bezvaječná. a druhá s přidáním 3 vajec na 1 kg mouky. Vyrobené těstoviny byly vyhodnoceny senzoricky (barva, vůně, tvar, lepivost, chuť a celkový dojem). Těstoviny s přídavkem špenátu i šťávy z červené řepy vařením barvu ztrácejí. Barevně stálejší byly těstoviny vyrobené ze semoliny. Neprokázalo se, že by přídavek vajec zabránil uvolňování barvy při vaření.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín
ISBN
80-8069-767-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
293-297
Publisher name
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—