Development and evaluation of gluten-free pasta
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893150" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893150 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj a hodnocení bezlepkových těstovin
Original language description
Bezlepkové těstovin byly připraveny na bázi kukuřičné mouky s 20 % mouky z rýže, pohanky, prosa, sóji, quinoi a amarantua kvalita byla hodnocena v syrovém, sušeném a vařeném stavu. Každá z testovaných plodin se v kvalitě výrobku projevila odlišně (např.nejvyšší vaznost vlivem pohanky). Nutriční dopady byly rovněž odlišné, např. sója zvýšila obsah bílkovin a vlákniny, zatímco quinoa a pohanka zvýšily podíl resistentního škrobu. Obsah celkových karotenoidů se pohyboval v rozmezí 0,85 - 1,17 mg na 100 g vzorku.
Czech name
Vývoj a hodnocení bezlepkových těstovin
Czech description
Bezlepkové těstovin byly připraveny na bázi kukuřičné mouky s 20 % mouky z rýže, pohanky, prosa, sóji, quinoi a amarantua kvalita byla hodnocena v syrovém, sušeném a vařeném stavu. Každá z testovaných plodin se v kvalitě výrobku projevila odlišně (např.nejvyšší vaznost vlivem pohanky). Nutriční dopady byly rovněž odlišné, např. sója zvýšila obsah bílkovin a vlákniny, zatímco quinoa a pohanka zvýšily podíl resistentního škrobu. Obsah celkových karotenoidů se pohyboval v rozmezí 0,85 - 1,17 mg na 100 g vzorku.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Sborník příspěvků XLI.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2011
Issue of the periodical within the volume
—
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
1-4
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—