Preparation of pasta with different proportions of quinoa flour and their qualitative evaluation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43897827" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43897827 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Příprava těstovin s různým podílem merlíkové mouky a jejich kvalitativní hodnocení
Original language description
Abstrakt Merlík čilský (Chenopodium chinoa) patří mezi nutričně hodnotné plodiny s mnohostranným využitím. Cílem této práce bylo otestovat možnosti výroby těstovin s různým podílem merlíkové mouky a vyhodnotit jejich vybrané kvalitativní vlastnosti. Práce zahrnuje kvalitativní a senzorické hodnocení merlíkovosemolinových těstovin obsahujících různý podíl merlíkové mouky a těstovin s podílem merlíkové mouky a přídavkem vajec, zželatinizovaného merlíkového škrobu nebo sójové mouky. Pro výrobu merlíkovo-semolinových těstovin lze doporučit použití merlíkové mouky v zastoupení do 30 %. Přidání vajec, či zželatinizování merlíkového škrobu, posunuje možný podíl merlíku v těstovinách až na 40 % zastoupení
Czech name
Příprava těstovin s různým podílem merlíkové mouky a jejich kvalitativní hodnocení
Czech description
Abstrakt Merlík čilský (Chenopodium chinoa) patří mezi nutričně hodnotné plodiny s mnohostranným využitím. Cílem této práce bylo otestovat možnosti výroby těstovin s různým podílem merlíkové mouky a vyhodnotit jejich vybrané kvalitativní vlastnosti. Práce zahrnuje kvalitativní a senzorické hodnocení merlíkovosemolinových těstovin obsahujících různý podíl merlíkové mouky a těstovin s podílem merlíkové mouky a přídavkem vajec, zželatinizovaného merlíkového škrobu nebo sójové mouky. Pro výrobu merlíkovo-semolinových těstovin lze doporučit použití merlíkové mouky v zastoupení do 30 %. Přidání vajec, či zželatinizování merlíkového škrobu, posunuje možný podíl merlíku v těstovinách až na 40 % zastoupení
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40101 - Agriculture
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků - XLVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
5
Pages from-to
152-156
Publisher name
VŠCHT a VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 28, 2018
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—