Pasta for gluten-free diet
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893089" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893089 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Těstoviny pro bezlepkovou dietu
Original language description
Přirozeně bezlepkové těstoviny byly laboratorně vyrobeny z polohrubé kukuřičné mouky, bramborového škrobu, soli a přídavkem 6 mouk z netradičních plodin (bez a s CMC), resp. 4 luštěninových mouk. V obou recepturních variantách se osvědčily doporučované plodiny rýže a pohanka, jinak do 15% lze akceptovat proso, amarant a quinou. Vedle sóji lze využít i hrách, čočku, fazole či cizrnu až do 30%, ovšem s odlišnou barvou a chutí.
Czech name
Těstoviny pro bezlepkovou dietu
Czech description
Přirozeně bezlepkové těstoviny byly laboratorně vyrobeny z polohrubé kukuřičné mouky, bramborového škrobu, soli a přídavkem 6 mouk z netradičních plodin (bez a s CMC), resp. 4 luštěninových mouk. V obou recepturních variantách se osvědčily doporučované plodiny rýže a pohanka, jinak do 15% lze akceptovat proso, amarant a quinou. Vedle sóji lze využít i hrách, čočku, fazole či cizrnu až do 30%, ovšem s odlišnou barvou a chutí.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlynářské noviny
ISSN
1214-6374
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
8
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
15
Pages from-to
133-157
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—