All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The reformulation of gluten-free cheese bakery product

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3AN0000026" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:N0000026 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vupt.cz/storage/app/media/Avanti/sbornik2022.pdf" target="_blank" >https://www.vupt.cz/storage/app/media/Avanti/sbornik2022.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Reformulace bezlepkového sýrového pečiva

  • Original language description

    Bylo připraveno sýrové bezlepkové pečivo určené pro rychlé občerstvení. Původní recept obsahoval jako základní surovinu tapiokovou mouku s vysokým podílem škrobu. V rámci reformulací byla tato mouka nahrazena moukami z přirozeně bezlepkových cereálií, ořechů a luštěnin. Při 28% - 100% náhradě tapiokové mouky vznikly zcela nové produkty, které se velmi odlišovaly od původního pečiva. Reformulací vzrostl obsah bílkovin a vlákniny, ale zcela se změnil charakter textury i chuť pečiva. Receptury byly proto upraveny tak, aby vyhověly senzorickým i nutričním požadavkům. Po úpravě se obsah bílkovin zvýšil o cca 21-37 % a vlákniny o 151-185 % proti původní receptuře.

  • Czech name

    Reformulace bezlepkového sýrového pečiva

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    69

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    465-470

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database