All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Non-tradicional cereals effect on pasta colour

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021088" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021088 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Non-tradicional cereals effect on pasta colour

  • Original language description

    For assessment of influence of tritordeum, spring barely, buckwheat, corn, lupin, millet and soya addition (crops 2006-2007) on pasta colour, three flour types were used ? bright and semi-bright common ones and semolina. Colour was measured at spectrophotometer Minolta CM-2600d. Single flours differed in yellowness b*, which was the highest for semolina as presumed. Supplement with non-traditional cereals on 20% level caused significantly different product colour changes, which were dependent on flour type used. Regardless to flour type, observed trends of colour changes measured in the single cereal crops were similar.

  • Czech name

    Vliv netradičních obilovin na barvu těstovin

  • Czech description

    Vliv přídavku tritordea, jarního ječmene, pohanky, kukuřice, lupiny, prosa a sóji ze sklizní 2006 a 2007 na barvu laboratorně připravených těstovin byl hodnocen s použitím komerční hladké a polohrubé mouky a semoliny. Barva byla měřena pomocí spektrofotometru Minolta CM-2600d. Jednotlivé mouky se odlišovaly v odstínu žluté b*, který byl podle předpokladu nejsytější pro semolinu. Náhrada 20 % základní suroviny moukou z netradičních plodin způsobila průkazné barevné změny, které závisely na typu použité mouky. Změny barvy těstovin jednotlivými plodinami vykázaly v obou ročnících podobné trendy.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Proccedings of Congress of Cereals - their Products and Processing

  • ISBN

    978-963-9732-38-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    DATE

  • Place of publication

    Debrecen

  • Event location

    Debrecen, Hungary

  • Event date

    Oct 27, 2008

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article