Possibilities of preservation of dairy products by native fatty acids and their derivatives
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021144" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021144 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti konzervace mléčných výrobků nativními mastnými kyselinami a jejich deriváty
Original language description
Cílem práce bylo otestovat antimikrobiální vlastnosti vybraných mastných kyselin a jejich esterů na modelových kmenech mikroorganismů a ověřit jejich aktivitu v reálném prostředí. Byla použita řada mastných kyselin, jejich příslušné 1 monoacylglyceroly,monoacylglukosy, monoacylsacharosy a monoacylfruktosy. U vybraných látek byla ověřena antimikrobiální aktivita v mléčných výrobcích. V příspěvku jsou shrnuty dosavadní výsledky získané na ÚTMT. Z výsledků je patrné, že v přítomnosti inhibičních látek dochází k prodloužení lag fáze růstu mikroorganismů a ke snížení nárůstu kultury.
Czech name
Možnosti konzervace mléčných výrobků nativními mastnými kyselinami a jejich deriváty
Czech description
Cílem práce bylo otestovat antimikrobiální vlastnosti vybraných mastných kyselin a jejich esterů na modelových kmenech mikroorganismů a ověřit jejich aktivitu v reálném prostředí. Byla použita řada mastných kyselin, jejich příslušné 1 monoacylglyceroly,monoacylglukosy, monoacylsacharosy a monoacylfruktosy. U vybraných látek byla ověřena antimikrobiální aktivita v mléčných výrobcích. V příspěvku jsou shrnuty dosavadní výsledky získané na ÚTMT. Z výsledků je patrné, že v přítomnosti inhibičních látek dochází k prodloužení lag fáze růstu mikroorganismů a ke snížení nárůstu kultury.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů 2008 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-695-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 24, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—