All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antimicrobial effect of derivatives of fatty acids and their use

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021145" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021145 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití

  • Original language description

    Cílem této práce bylo otestovat antimikrobiální vlastnosti vybraných mastných kyselin a jejich esterů na modelových kmenech mikroorganismů a ověřit jejich aktivitu v reálném prostředí. Byla použita řada mastných kyselin, jejich příslušné 1 monoacylglyceroly, monoacylglukosy a monoacylsacharosy. Testy byly provedeny na dvou kmenech mikroorganismů (Escherichia coli DMF 7503 a Saccharomyces cerevisiae DMF 2880). U vybraných látek byla ověřena antimikrobiální aktivita v připravené modelové kosmetické emulzitypu olej ve vodě, ve které byl sledován růst bakterie Bacillus cereus DMF 2001.

  • Czech name

    Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití

  • Czech description

    Cílem této práce bylo otestovat antimikrobiální vlastnosti vybraných mastných kyselin a jejich esterů na modelových kmenech mikroorganismů a ověřit jejich aktivitu v reálném prostředí. Byla použita řada mastných kyselin, jejich příslušné 1 monoacylglyceroly, monoacylglukosy a monoacylsacharosy. Testy byly provedeny na dvou kmenech mikroorganismů (Escherichia coli DMF 7503 a Saccharomyces cerevisiae DMF 2880). U vybraných látek byla ověřena antimikrobiální aktivita v připravené modelové kosmetické emulzitypu olej ve vodě, ve které byl sledován růst bakterie Bacillus cereus DMF 2001.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XLI. Seminář o tenzidech a detergentech

  • ISBN

    978-80-7395-088-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Universita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Kamenice na Lipou

  • Event date

    Oct 20, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article