All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Model survey of wheat flour quality for consumers

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021197" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021197 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele

  • Original language description

    V letech 2004-2007 bylo z obchodní sítě získáno 40 vzorků spotřebitelsky balené mouky (1 kg). Jakost byla stanovena analytickými metodami, reologickými zkouškami kynutého těsta, pekařským pokusem a analýzou obrazu. Statisticky byl posouzen vliv ročníku sklizně (2003-2006) a lokality pěstování (kraje Pl-zeňský, Ústecký, Zlínský, Hradecký a Vysočina). Kvalita mouky byla podle shlukové analýzy asi z 60 % podobná mezi ročníky 2003-2004 a nejvíce odlišná mezi ročníky 2004 a 2006. Mezi moukami z jednotli-výchkrajů byly zjištěny průkazné rozdíly v obsahu a kvalitě bílkovin a měrném objemu pečiva, zatímco ve vzhledu střídy byly rozdíly méně významné.

  • Czech name

    Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele

  • Czech description

    V letech 2004-2007 bylo z obchodní sítě získáno 40 vzorků spotřebitelsky balené mouky (1 kg). Jakost byla stanovena analytickými metodami, reologickými zkouškami kynutého těsta, pekařským pokusem a analýzou obrazu. Statisticky byl posouzen vliv ročníku sklizně (2003-2006) a lokality pěstování (kraje Pl-zeňský, Ústecký, Zlínský, Hradecký a Vysočina). Kvalita mouky byla podle shlukové analýzy asi z 60 % podobná mezi ročníky 2003-2004 a nejvíce odlišná mezi ročníky 2004 a 2006. Mezi moukami z jednotli-výchkrajů byly zjištěny průkazné rozdíly v obsahu a kvalitě bílkovin a měrném objemu pečiva, zatímco ve vzhledu střídy byly rozdíly méně významné.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Ročenka Mlynářských novin 2008

  • ISSN

    1214-6366

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database