All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Protein concentrate from whey

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021223" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021223 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bílkovinný koncentrát ze syrovátky

  • Original language description

    Předmětem užitného vzoru je bílkovinný koncentrát ze syrovátky odpadající při výrobě tepelně koagulovaných syrovátkových sýrů. Koncentrát obsahuje nejméně 30 % kaseinomakropeptidu z celkového obsahu bílkovin. Vysoký obsah kaseinomakropeptidu umožňuje využít jeho biologickou aktivitu i funkční vlastnosti v potravinách s vyšším zdravotním benefitem. Příkladem provedení jsou tekuté nebo práškové výrobky obsahující koncentrát kaseinomakropeptidu doplněny o probiotické bakterie, příp. dále ochucené.

  • Czech name

    Bílkovinný koncentrát ze syrovátky

  • Czech description

    Předmětem užitného vzoru je bílkovinný koncentrát ze syrovátky odpadající při výrobě tepelně koagulovaných syrovátkových sýrů. Koncentrát obsahuje nejméně 30 % kaseinomakropeptidu z celkového obsahu bílkovin. Vysoký obsah kaseinomakropeptidu umožňuje využít jeho biologickou aktivitu i funkční vlastnosti v potravinách s vyšším zdravotním benefitem. Příkladem provedení jsou tekuté nebo práškové výrobky obsahující koncentrát kaseinomakropeptidu doplněny o probiotické bakterie, příp. dále ochucené.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B06114" target="_blank" >2B06114: Development of methods for isolation of caseinomacropeptide and its application into foodstuff with higher health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    18716

  • Publisher

  • Publisher name

  • Place of publication

  • Publication country

  • Date of acceptance

  • Owner name

    VŠCHT Praha, Milcom a.s.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence