Analysis of wheat flour, dough and bread with hulless barley addition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022215" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022215 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Analýza znaků pšeničné mouky, těsta a pečiva s přídavky bezpluchého ječmene
Original language description
Byl sledován vliv 10% přídavku hladké mouky ze tří bezpluchých jarních ječmenů (ročník sklizně 2006, 2007) na vlastnosti komerční pšeničné mouky. Bylo zjištěno zvýšení farinografické vaznosti testovaných moučných směsí, ale extenzografické a alveografické výsledky ovlivnilo zeslabením struktury těsta. Měrný objem výrobků se přídavky ječmene snížil v případě pekařsky silné mouky, ale naopak zvýšení bylo zjištěno pro pekařsky slabší vzorky.
Czech name
Analýza znaků pšeničné mouky, těsta a pečiva s přídavky bezpluchého ječmene
Czech description
Byl sledován vliv 10% přídavku hladké mouky ze tří bezpluchých jarních ječmenů (ročník sklizně 2006, 2007) na vlastnosti komerční pšeničné mouky. Bylo zjištěno zvýšení farinografické vaznosti testovaných moučných směsí, ale extenzografické a alveografické výsledky ovlivnilo zeslabením struktury těsta. Měrný objem výrobků se přídavky ječmene snížil v případě pekařsky silné mouky, ale naopak zvýšení bylo zjištěno pro pekařsky slabší vzorky.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Ročenka Pekaře a cukráře 2009
ISSN
1213-2411
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
2(40)
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
9
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—