All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Falsification of food containing fat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022262" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022262 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Falšování potravin bohatých na tuk

  • Original language description

    Práce se zabývala falšováním mléčných výrobků ? pomazánkového másla a eidamského sýru. V případě pomazánkového másla falšování spočívalo v substituci mléčného tuku rostlinným tukem na úrovni 70 ? 75 %, míru substituce je možné kvalifikovaně odhadnout nazákladě průměrných obsahů mastných kyselin máselné, kapronové a methyltetradekanových a methylhexadekanových kyselin. Rozhodující je analýza sterolové frakce. V případě falšování eidamského sýru je situace složitější: mléčný tuk je plně nahrazen rostlinným tukem nízké kvality, ale současně je pozměněn obsah dalších složek, zvláště obsah bílkovin a sušiny.

  • Czech name

    Falšování potravin bohatých na tuk

  • Czech description

    Práce se zabývala falšováním mléčných výrobků ? pomazánkového másla a eidamského sýru. V případě pomazánkového másla falšování spočívalo v substituci mléčného tuku rostlinným tukem na úrovni 70 ? 75 %, míru substituce je možné kvalifikovaně odhadnout nazákladě průměrných obsahů mastných kyselin máselné, kapronové a methyltetradekanových a methylhexadekanových kyselin. Rozhodující je analýza sterolové frakce. V případě falšování eidamského sýru je situace složitější: mléčný tuk je plně nahrazen rostlinným tukem nízké kvality, ale současně je pozměněn obsah dalších složek, zvláště obsah bílkovin a sušiny.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník 47. mezinárodní konference technologie a analýzy tuků

  • ISBN

    978-80-227-3097-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Slovenská technická univerzita

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Tatranská Lomnica, Slovensko

  • Event date

    May 20, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article