All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of lactococci on the growth of listerias in the model UHT milk system.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022437" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022437 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv laktokoků na růst listerií v modelovém systému mléka UHT.

  • Original language description

    Práce byla zaměřena na potlačení růstu sbírkových listeriálních kmenů za pomocí sbírkových laktokokových kmenů nebo komerčních mezofilních sýrařských kultur při jejich společných kultivacích v modelovém systému mléka UHT (0,5 % hm. tuku) při teplotě 30 °C během 18 h. Mléko, které bylo primárně fermentováno laktokoky (inokulum 108 KTJ?ml-1), bylo sekundárně kontaminováno listeriemi (denzita listerií 103 KTJ?ml-1). K nejúčinnějšímu potlačení růstu obou listeriálních kmenů Listeria innocua (CCM 5884 a Ln-03) došlo za použití laktokokových kmenů Lactococcus lactis ssp. lactis (LCC 416 nebo CHCC 2281) nebo komerční mezofilní sýrařské kultury DELVO-ADD? 100-X DSF, a to o tři řády: z 103 KTJ?ml-1 na 100 KTJ?ml-1. V mlékárenské praxi mohou být zjištěné poznatky mohou být účinné pouze za předpokladu dodržování systému HACCP, SHP a SVP.

  • Czech name

    Vliv laktokoků na růst listerií v modelovém systému mléka UHT.

  • Czech description

    Práce byla zaměřena na potlačení růstu sbírkových listeriálních kmenů za pomocí sbírkových laktokokových kmenů nebo komerčních mezofilních sýrařských kultur při jejich společných kultivacích v modelovém systému mléka UHT (0,5 % hm. tuku) při teplotě 30 °C během 18 h. Mléko, které bylo primárně fermentováno laktokoky (inokulum 108 KTJ?ml-1), bylo sekundárně kontaminováno listeriemi (denzita listerií 103 KTJ?ml-1). K nejúčinnějšímu potlačení růstu obou listeriálních kmenů Listeria innocua (CCM 5884 a Ln-03) došlo za použití laktokokových kmenů Lactococcus lactis ssp. lactis (LCC 416 nebo CHCC 2281) nebo komerční mezofilní sýrařské kultury DELVO-ADD? 100-X DSF, a to o tři řády: z 103 KTJ?ml-1 na 100 KTJ?ml-1. V mlékárenské praxi mohou být zjištěné poznatky mohou být účinné pouze za předpokladu dodržování systému HACCP, SHP a SVP.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08050" target="_blank" >2B08050: Listeria monocytogenes - processes enabling reliable appreciation of quality and safety of dairy products, phases of production technological process, final products and their storage</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů - XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-081-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Knihovnička.cz

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno, ČR

  • Event date

    Oct 13, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article