All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Optimization of butanol production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00023763" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00023763 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Optimalizace produkce butanolu

  • Original language description

    Produkce biobutanolu pomocí tzv. aceton-butanol-etanolového (ABE) kvašení, kdy bakterie rodu Clostridium fermentují za anaerobních podmínek zejména sacharidické substráty, by se mohla stát takzvanou přemosťující technologií výroby biopaliv, a proto v současnosti budí velkou pozornost. Proces výroby 1-butanolu je srovnáván s výrobou etanolu, jeho hlavní rysy jsou však v mnohém odlišné; tvorba za striktně anaerobních podmínek, nikoliv jako primární metabolit ale při sporulaci a možnost využití různých substrátů nejen glukosy a sacharosy. V této studii jsou diskutována zejména dvě témata, související s optimalizací procesu tj. výběr vhodné suroviny a uspořádání kultivačního procesu.

  • Czech name

    Optimalizace produkce butanolu

  • Czech description

    Produkce biobutanolu pomocí tzv. aceton-butanol-etanolového (ABE) kvašení, kdy bakterie rodu Clostridium fermentují za anaerobních podmínek zejména sacharidické substráty, by se mohla stát takzvanou přemosťující technologií výroby biopaliv, a proto v současnosti budí velkou pozornost. Proces výroby 1-butanolu je srovnáván s výrobou etanolu, jeho hlavní rysy jsou však v mnohém odlišné; tvorba za striktně anaerobních podmínek, nikoliv jako primární metabolit ale při sporulaci a možnost využití různých substrátů nejen glukosy a sacharosy. V této studii jsou diskutována zejména dvě témata, související s optimalizací procesu tj. výběr vhodné suroviny a uspořádání kultivačního procesu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aprochem 2010

  • ISBN

    978-80-02-02214-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • Publisher name

    PCHE - PetroCHemEng, Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Kouty nad Desnou

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article