Antibacterial and antioxidant activity of phenolic acids esters
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024255" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024255 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antimikrobiální a antioxidační aktivita esterů fenolových kyselin
Original language description
Cílem studie bylo otestovat antioxidační a antibakteriální aktivitu vybraných fenolových sloučenin. Antibakteriální aktivita byla prokázána v koncentraci 0,625 až 10 mmol / l. Na vybrané zástupce G- bakterie kmene Escherichia coli 7503 DMF prokázaly vysokou účinnost připravené estery fenolových kyselin, zatímco na zvoleného zástupce G + bakterií kmen Bacillus cereus DMF 2001 vykázovaly vyšší účinnost fenolové kyseliny. Nejvyšší zkoušená koncentrace 10 mmol / l většina látek v podstatě zastavil růst oboukmenů bakterií po dobu hodin 50 kultivace. Jejich antioxidační aktivity byla měřena pomocí metody Rancimat. Nejúčinnější ze skupiny testovaných fenolových kyselin a jejich derivátů byla kyselina gentisová a kyselina kávová a estery kyseliny kávové.
Czech name
Antimikrobiální a antioxidační aktivita esterů fenolových kyselin
Czech description
Cílem studie bylo otestovat antioxidační a antibakteriální aktivitu vybraných fenolových sloučenin. Antibakteriální aktivita byla prokázána v koncentraci 0,625 až 10 mmol / l. Na vybrané zástupce G- bakterie kmene Escherichia coli 7503 DMF prokázaly vysokou účinnost připravené estery fenolových kyselin, zatímco na zvoleného zástupce G + bakterií kmen Bacillus cereus DMF 2001 vykázovaly vyšší účinnost fenolové kyseliny. Nejvyšší zkoušená koncentrace 10 mmol / l většina látek v podstatě zastavil růst oboukmenů bakterií po dobu hodin 50 kultivace. Jejich antioxidační aktivity byla měřena pomocí metody Rancimat. Nejúčinnější ze skupiny testovaných fenolových kyselin a jejich derivátů byla kyselina gentisová a kyselina kávová a estery kyseliny kávové.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů 2010 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-760-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—