All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Review of topical microbial defects occurring in the non-alcoholic beverages

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024293" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024293 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    PŘEHLED AKTUÁLNÍCH MIKROBIÁLNÍCH DEFEKTŮ VYSKYTUJÍCÍCH SE V NEALKOHOLIVKÝCH NÁPOJÍCH

  • Original language description

    V nealkoholických nápojích, zejména v nesycených, se vyskytují defekty, jako jsou zákaly nebo sedimenty, které mohou být způsobeny mikrobiální kontaminací. Ze vzorků vykazujících známky těchto defektů byly izolovány mikroorganismy, které tyto defekty způsobovaly. Izolované mikroorganismy byly identifikovány pomocí techniky PCR. V nealkoholických nesycených nápojích se vyskytovaly bakterie jako Asaia lannaensis, která byla izolována z nesyceného nápoje s jahodovým koncentrátem, Gluconacetobacter liquefaciens, izolovaný ze zeleného čaje, nebo Alicyclobacillus acidoterestris, izolovaný z pomerančového džusu. Bakterie Bacillus sp., Paenibacillus sp. byly zjištěny v bázi pro přípravu čaje. Kvasinka Candida etchellsii byla izolována z malinového sirupu. Příspěvek se zabývá výskytem jednotlivých druhů mikroorganismů v určitých typech nápojů nebo polotovarů sloužících pro jejich přípravu a také možnostmi prevence výsledných defektů.

  • Czech name

    PŘEHLED AKTUÁLNÍCH MIKROBIÁLNÍCH DEFEKTŮ VYSKYTUJÍCÍCH SE V NEALKOHOLIVKÝCH NÁPOJÍCH

  • Czech description

    V nealkoholických nápojích, zejména v nesycených, se vyskytují defekty, jako jsou zákaly nebo sedimenty, které mohou být způsobeny mikrobiální kontaminací. Ze vzorků vykazujících známky těchto defektů byly izolovány mikroorganismy, které tyto defekty způsobovaly. Izolované mikroorganismy byly identifikovány pomocí techniky PCR. V nealkoholických nesycených nápojích se vyskytovaly bakterie jako Asaia lannaensis, která byla izolována z nesyceného nápoje s jahodovým koncentrátem, Gluconacetobacter liquefaciens, izolovaný ze zeleného čaje, nebo Alicyclobacillus acidoterestris, izolovaný z pomerančového džusu. Bakterie Bacillus sp., Paenibacillus sp. byly zjištěny v bázi pro přípravu čaje. Kvasinka Candida etchellsii byla izolována z malinového sirupu. Příspěvek se zabývá výskytem jednotlivých druhů mikroorganismů v určitých typech nápojů nebo polotovarů sloužících pro jejich přípravu a také možnostmi prevence výsledných defektů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article