SENSORY DEFECTS OF NON-ALCOHOLIC BEVERAGES
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899837" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899837 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Smyslové vady nealkoholických nápojů
Original language description
Nealkoholické nápoje jsou významnou skupinou potravinářských výrobků, které slouží primárně k hydrataci organismu. Protože však spotřebitelé vybírají konkrétní druh výrobku především podle smyslových preferencí, je přítomnost případných vad, mezi které patří nevyhovující vzhled (např. zákal, sediment, plovoucí částečky), netypická vůně a s ní většinou spojená i chuť, velmi nežádoucí. Z možných příčin vzniku smyslových vad nealkoholických nápojů je v příspěvku věnována pozornost především těm, kterým může výrobce správným výrobním postupem do určité míry zabránit nebo spotřebitel předejít dodržením doporučených podmínek skladování.
Czech name
Smyslové vady nealkoholických nápojů
Czech description
Nealkoholické nápoje jsou významnou skupinou potravinářských výrobků, které slouží primárně k hydrataci organismu. Protože však spotřebitelé vybírají konkrétní druh výrobku především podle smyslových preferencí, je přítomnost případných vad, mezi které patří nevyhovující vzhled (např. zákal, sediment, plovoucí částečky), netypická vůně a s ní většinou spojená i chuť, velmi nežádoucí. Z možných příčin vzniku smyslových vad nealkoholických nápojů je v příspěvku věnována pozornost především těm, kterým může výrobce správným výrobním postupem do určité míry zabránit nebo spotřebitel předejít dodržením doporučených podmínek skladování.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2
Issue of the periodical within the volume
březen, duben
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
36-39
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—