Influence of housing technology on the content of fatty acids and cholesterol in egg yolk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024370" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024370 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv technologie ustájení na obsah mastných kyselin a cholesterolu ve vaječném žloutku
Original language description
Tato práce byla zaměřena na sledování vlivu způsobu chovu nosnic na složení žloutku. Složení mastných kyselin a obsah cholesterolu byly zjištěny ve 24 vzorcích odebraných z trhu a od chovatelů. vejce pochází z klece chovu, stodola chovu, ekologického chovu a domácí chov. Některé vejce pochází od slepic chov v klecích, ale dodáváno speciální krmiva - obilí, selenového a omega. Vejce na českém trhu, mají příznivé složení mastných kyselin, zejména vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin n-3. Různé systémy ustájení, s výjimkou domácích vajec, neměl žádný významný vliv na složení mastných kyselin a cholesterolu obsah byl poměrně nízký. Významné rozdíly ve složení mastných kyselin byly nalezeny na krmení modifikovaných krmiv
Czech name
Vliv technologie ustájení na obsah mastných kyselin a cholesterolu ve vaječném žloutku
Czech description
Tato práce byla zaměřena na sledování vlivu způsobu chovu nosnic na složení žloutku. Složení mastných kyselin a obsah cholesterolu byly zjištěny ve 24 vzorcích odebraných z trhu a od chovatelů. vejce pochází z klece chovu, stodola chovu, ekologického chovu a domácí chov. Některé vejce pochází od slepic chov v klecích, ale dodáváno speciální krmiva - obilí, selenového a omega. Vejce na českém trhu, mají příznivé složení mastných kyselin, zejména vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin n-3. Různé systémy ustájení, s výjimkou domácích vajec, neměl žádný významný vliv na složení mastných kyselin a cholesterolu obsah byl poměrně nízký. Významné rozdíly ve složení mastných kyselin byly nalezeny na krmení modifikovaných krmiv
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Veterinářství
ISSN
0506-8231
e-ISSN
—
Volume of the periodical
60
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—