All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of housing technology on the content of fatty acids and cholesterol in egg yolk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024370" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024370 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv technologie ustájení na obsah mastných kyselin a cholesterolu ve vaječném žloutku

  • Original language description

    Tato práce byla zaměřena na sledování vlivu způsobu chovu nosnic na složení žloutku. Složení mastných kyselin a obsah cholesterolu byly zjištěny ve 24 vzorcích odebraných z trhu a od chovatelů. vejce pochází z klece chovu, stodola chovu, ekologického chovu a domácí chov. Některé vejce pochází od slepic chov v klecích, ale dodáváno speciální krmiva - obilí, selenového a omega. Vejce na českém trhu, mají příznivé složení mastných kyselin, zejména vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin n-3. Různé systémy ustájení, s výjimkou domácích vajec, neměl žádný významný vliv na složení mastných kyselin a cholesterolu obsah byl poměrně nízký. Významné rozdíly ve složení mastných kyselin byly nalezeny na krmení modifikovaných krmiv

  • Czech name

    Vliv technologie ustájení na obsah mastných kyselin a cholesterolu ve vaječném žloutku

  • Czech description

    Tato práce byla zaměřena na sledování vlivu způsobu chovu nosnic na složení žloutku. Složení mastných kyselin a obsah cholesterolu byly zjištěny ve 24 vzorcích odebraných z trhu a od chovatelů. vejce pochází z klece chovu, stodola chovu, ekologického chovu a domácí chov. Některé vejce pochází od slepic chov v klecích, ale dodáváno speciální krmiva - obilí, selenového a omega. Vejce na českém trhu, mají příznivé složení mastných kyselin, zejména vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin n-3. Různé systémy ustájení, s výjimkou domácích vajec, neměl žádný významný vliv na složení mastných kyselin a cholesterolu obsah byl poměrně nízký. Významné rozdíly ve složení mastných kyselin byly nalezeny na krmení modifikovaných krmiv

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Veterinářství

  • ISSN

    0506-8231

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    60

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database