All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of breeding type on cholesterol and fatty acids content in eggs.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022360" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022360 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv technologie ustájení na obsah cholesterolu a mastných kyselin ve vejci.

  • Original language description

    Ve žloutcích vajec z různých typů chovů byl stanoven obsah tuku, cholesterolu a profil mastných kyselin. Nejvyšší obsah tuku byl u vajec z podestýlky, nejnižší u bio vajec. Obsah cholesterolu byl nejvyšší u domácích vajec, nejméně cholesterolu obsahovalabio vejce. Největší rozdíly byly v zastoupení mastných kyselin. Nejvíce polynenasycených mastných kyselin (PUFA) n-3 a nejlepší poměr n-6/n-3 byl u omega vajec z klecového chovu. Bio vejce měla vysoký obsah PUFA, ale nepříznivý poměr n-6/n-3. Domácí vejce měla nejvíce nasycených mastných kyselin. Z nutričního hlediska byla nejlépe hodnocena omega vejce.

  • Czech name

    Vliv technologie ustájení na obsah cholesterolu a mastných kyselin ve vejci.

  • Czech description

    Ve žloutcích vajec z různých typů chovů byl stanoven obsah tuku, cholesterolu a profil mastných kyselin. Nejvyšší obsah tuku byl u vajec z podestýlky, nejnižší u bio vajec. Obsah cholesterolu byl nejvyšší u domácích vajec, nejméně cholesterolu obsahovalabio vejce. Největší rozdíly byly v zastoupení mastných kyselin. Nejvíce polynenasycených mastných kyselin (PUFA) n-3 a nejlepší poměr n-6/n-3 byl u omega vajec z klecového chovu. Bio vejce měla vysoký obsah PUFA, ale nepříznivý poměr n-6/n-3. Domácí vejce měla nejvíce nasycených mastných kyselin. Z nutričního hlediska byla nejlépe hodnocena omega vejce.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník Drůbež 2009

  • ISBN

    978-80-7305-083-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická universita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 15, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article