Influence of breeding type on cholesterol and fatty acids content in eggs.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022360" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022360 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv technologie ustájení na obsah cholesterolu a mastných kyselin ve vejci.
Original language description
Ve žloutcích vajec z různých typů chovů byl stanoven obsah tuku, cholesterolu a profil mastných kyselin. Nejvyšší obsah tuku byl u vajec z podestýlky, nejnižší u bio vajec. Obsah cholesterolu byl nejvyšší u domácích vajec, nejméně cholesterolu obsahovalabio vejce. Největší rozdíly byly v zastoupení mastných kyselin. Nejvíce polynenasycených mastných kyselin (PUFA) n-3 a nejlepší poměr n-6/n-3 byl u omega vajec z klecového chovu. Bio vejce měla vysoký obsah PUFA, ale nepříznivý poměr n-6/n-3. Domácí vejce měla nejvíce nasycených mastných kyselin. Z nutričního hlediska byla nejlépe hodnocena omega vejce.
Czech name
Vliv technologie ustájení na obsah cholesterolu a mastných kyselin ve vejci.
Czech description
Ve žloutcích vajec z různých typů chovů byl stanoven obsah tuku, cholesterolu a profil mastných kyselin. Nejvyšší obsah tuku byl u vajec z podestýlky, nejnižší u bio vajec. Obsah cholesterolu byl nejvyšší u domácích vajec, nejméně cholesterolu obsahovalabio vejce. Největší rozdíly byly v zastoupení mastných kyselin. Nejvíce polynenasycených mastných kyselin (PUFA) n-3 a nejlepší poměr n-6/n-3 byl u omega vajec z klecového chovu. Bio vejce měla vysoký obsah PUFA, ale nepříznivý poměr n-6/n-3. Domácí vejce měla nejvíce nasycených mastných kyselin. Z nutričního hlediska byla nejlépe hodnocena omega vejce.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník Drůbež 2009
ISBN
978-80-7305-083-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
—
Publisher name
Veterinární a farmaceutická universita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 15, 2009
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—