All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of sweet taste in milk products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024374" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024374 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení sladké chuti v mléčných výrobcích

  • Original language description

    Úkolem této práce bylo ověřit metodiku pro hodnocení mléčných výrobků pro další studie. Jako výchozí byla zvolena metoda senzorického profilu, kterou byly hodnoceny dva jogurtové nápoje dostupné v prodejní síti slazené odlišnými sladidly. V práci byly hodnoceny vzorky jogurtových nápojů z prodejní sítě slazené sacharosou (příchuť lesního ovoce) a směsí sladidel aspartam/acesulfam-K (příchuť grep s malinou). Hodnocení se zúčastnilo 14 odborných hodnotitelů, 79 % žen a 21 % mužů ve věku 23?60 let. Vyhodnocení senzorického profilu neprokázalo rozdíly mezi vzorky, z čehož je možné usuzovat, že mléčné výrobky slazené nízkoenergetickými sladidly jsou přijímány stejně jako výrobky slazené sacharosou.

  • Czech name

    Hodnocení sladké chuti v mléčných výrobcích

  • Czech description

    Úkolem této práce bylo ověřit metodiku pro hodnocení mléčných výrobků pro další studie. Jako výchozí byla zvolena metoda senzorického profilu, kterou byly hodnoceny dva jogurtové nápoje dostupné v prodejní síti slazené odlišnými sladidly. V práci byly hodnoceny vzorky jogurtových nápojů z prodejní sítě slazené sacharosou (příchuť lesního ovoce) a směsí sladidel aspartam/acesulfam-K (příchuť grep s malinou). Hodnocení se zúčastnilo 14 odborných hodnotitelů, 79 % žen a 21 % mužů ve věku 23?60 let. Vyhodnocení senzorického profilu neprokázalo rozdíly mezi vzorky, z čehož je možné usuzovat, že mléčné výrobky slazené nízkoenergetickými sladidly jsou přijímány stejně jako výrobky slazené sacharosou.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007

  • ISBN

    978-80-7080-661-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article