Perception of metallic taste in milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024376" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024376 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vnímání kovové chuti v mléku
Original language description
Byl stanoven práh citlivosti síranu železnatého v mléce s obsahem tuku 0,5 % a 3,5 % tuku. Síran železnatý je standardem kovové chuti. Pro hodnocení byla použita metoda BET. Práh citlivosti byl ověřen použitím párové zkoušky. Hodnocení se účastnili studenti a zaměstnanci VŠCHT Praha. Vnímání kovové chuti je značně ovlivněno matricí, ve které je síran železnatý rozpuštěný. Pro mléko s obsahem tuku 0,5 % byl stanoven práh citlivosti na 0,0095 g/l, kdežto pro mléko s obsahem tuku 3,5 % byl tento práh 0,0287 g/l.
Czech name
Vnímání kovové chuti v mléku
Czech description
Byl stanoven práh citlivosti síranu železnatého v mléce s obsahem tuku 0,5 % a 3,5 % tuku. Síran železnatý je standardem kovové chuti. Pro hodnocení byla použita metoda BET. Práh citlivosti byl ověřen použitím párové zkoušky. Hodnocení se účastnili studenti a zaměstnanci VŠCHT Praha. Vnímání kovové chuti je značně ovlivněno matricí, ve které je síran železnatý rozpuštěný. Pro mléko s obsahem tuku 0,5 % byl stanoven práh citlivosti na 0,0095 g/l, kdežto pro mléko s obsahem tuku 3,5 % byl tento práh 0,0287 g/l.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
ISBN
978-80-7080-661-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
—
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—