All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Interaction bettween metalllic and sour taste

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024377" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024377 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Interakce kovové chuti s kyselou chutí

  • Original language description

    Tato práce se zabývá stanovením prahu citlivosti síranu železnatého v roztoku kyseliny citrónové. Hodnocení se účastnili studenti a zaměstnanci VŠCHT Praha. Při koncentraci kys. citrónové 0,43 g/l byl práh citlivosti u panelu hodnotitelů stanoven na 0,0074 g/l a při koncentraci kys. citrónové 0,65 g/l byl 0,0159 g/l. Vnímání kovové chuti je značně ovlivněno matricí, ve které je síran železnatý rozpuštěný. Z výsledků je patrné, že kyselá chuť ovlivňuje vnímání kovové chuti.

  • Czech name

    Interakce kovové chuti s kyselou chutí

  • Czech description

    Tato práce se zabývá stanovením prahu citlivosti síranu železnatého v roztoku kyseliny citrónové. Hodnocení se účastnili studenti a zaměstnanci VŠCHT Praha. Při koncentraci kys. citrónové 0,43 g/l byl práh citlivosti u panelu hodnotitelů stanoven na 0,0074 g/l a při koncentraci kys. citrónové 0,65 g/l byl 0,0159 g/l. Vnímání kovové chuti je značně ovlivněno matricí, ve které je síran železnatý rozpuštěný. Z výsledků je patrné, že kyselá chuť ovlivňuje vnímání kovové chuti.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny

  • ISBN

    978-80-7375-384-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article