Influence ascorbic acid on perception metallic taste ferrous sulfate
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024378" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024378 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého
Original language description
Síran železnatý může být používán k fortifikaci potravin. Používá se ale jako standard kovové chuti a proto jeho přidávání do potravin je limitováno jeho nežádoucími senzorickými vlastnostmi. Tato práce se zabývá vlivem kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého. Pro hodnocení byla použita metoda stanovení prahu citlivosti, párová a trojúhelníková zkouška. Práh citlivosti FeSO4.7H2O byl stanoven na 0,0024 g/l a 0,0061 g/l v roztoku kyseliny askorbové o koncentraci 1 g/l a 1,5 g/l.
Czech name
Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého
Czech description
Síran železnatý může být používán k fortifikaci potravin. Používá se ale jako standard kovové chuti a proto jeho přidávání do potravin je limitováno jeho nežádoucími senzorickými vlastnostmi. Tato práce se zabývá vlivem kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého. Pro hodnocení byla použita metoda stanovení prahu citlivosti, párová a trojúhelníková zkouška. Práh citlivosti FeSO4.7H2O byl stanoven na 0,0024 g/l a 0,0061 g/l v roztoku kyseliny askorbové o koncentraci 1 g/l a 1,5 g/l.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—