All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Retention capacity - applying example for evaluation in mill

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A43893085" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:43893085 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně

  • Original language description

    Výběr 14 mlýnských frakcí, zahrnující pšenici, šrotové, luštící a vymílací chody společně se vzorky hladké mouky světlé a chlebové byl analyzován metodou retenční kapacity. V průměru zmíněných mlýnských frakcí byl zaznamenán největší rozdíly v RK kyseliny mléčné, popisující pekařskou kvalitu bílkovin. Nejvyšší hodnota byla stanovena pro hladkou chlebovou, naopak nejvyšší pro hladkou světlou mouku. Byla prokázána korelace mezi RK kyseliny mléčné a Zelenyho testem (-0,69; P=99%) a farinografickou vazností(-0,94; P=99%).

  • Czech name

    Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně

  • Czech description

    Výběr 14 mlýnských frakcí, zahrnující pšenici, šrotové, luštící a vymílací chody společně se vzorky hladké mouky světlé a chlebové byl analyzován metodou retenční kapacity. V průměru zmíněných mlýnských frakcí byl zaznamenán největší rozdíly v RK kyseliny mléčné, popisující pekařskou kvalitu bílkovin. Nejvyšší hodnota byla stanovena pro hladkou chlebovou, naopak nejvyšší pro hladkou světlou mouku. Byla prokázána korelace mezi RK kyseliny mléčné a Zelenyho testem (-0,69; P=99%) a farinografickou vazností(-0,94; P=99%).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlynářské noviny

  • ISSN

    1214-6374

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    136

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    10-12

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database