Active food packaging and utilization of nanotechnology
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892405" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892405 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Aktivní obaly potravin a možnosti využití nanotechnologií
Original language description
Aktivní systémy balení představují perspektivní oblast obalové techniky intenzivně studovanou v posledních dvaceti letech. Obecně lze rozlišit dvě skupiny systémů s interaktivní funkcí, a to aktivní obaly a inteligentní obaly. Podobně i nanotechnologie se řadí k novým, široce zkoumaným vědním oborům. Článek podává přehled aplikací aktivních systémů balení potravin již využívaných či pouze teoreticky navržených a shrnuje možnosti, které v této oblasti nabízejí nanotechnologie. Využití těchto systémů balení by mohlo v budoucnu zásadním způsobem ovlivnit úlohu obalů nad rámec funkčních vlastností konvenčních systémů balení.
Czech name
Aktivní obaly potravin a možnosti využití nanotechnologií
Czech description
Aktivní systémy balení představují perspektivní oblast obalové techniky intenzivně studovanou v posledních dvaceti letech. Obecně lze rozlišit dvě skupiny systémů s interaktivní funkcí, a to aktivní obaly a inteligentní obaly. Podobně i nanotechnologie se řadí k novým, široce zkoumaným vědním oborům. Článek podává přehled aplikací aktivních systémů balení potravin již využívaných či pouze teoreticky navržených a shrnuje možnosti, které v této oblasti nabízejí nanotechnologie. Využití těchto systémů balení by mohlo v budoucnu zásadním způsobem ovlivnit úlohu obalů nad rámec funkčních vlastností konvenčních systémů balení.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
66
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
21-24
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—