Simulation of the process of production of sugar, bioethanol and biogas in the modern sugar refinery using the SugarsTM
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892880" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892880 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Simulace procesu výroby cukru, bioethanolu a bioplynu v moderním cukrovaru s využitím programu SugarsTM
Original language description
Vývoj moderní a perspektivní cukrovarnické technologie směřuje ke komplexnímu zpracování suroviny, tj. v našich podmínkách cukrová řepa, kde výslednými produkty jsou kromě bílého cukru i další energetické a zemědělské produkty, jež umožňují komplexní využití použitých zdrojů a téměř bezodpadové hospodářství. Bílý a surový cukr, melasa, černý sirob, ethanol (tj. bioethanol z cukrovky či cukerných sirobů), methan (bioplyn z odpadních vod či z cukerných surovin), krmivo, hnojivo (např. výpalky), vyslazenécukerné řízky, voda, vápenec, koks apod. dávají dostatečný počet stupňů volnosti k optimální volbě řízení výroby během kalendářního roku z energetického a ekonomického hlediska. Důležitým cílem je i prodloužit výrobu cukru a energetických výrobků na celýrok. Nezbytným parametrem uvažovaným v moderní cukrovarnické výrobě je minimální zátěž životního prostředí, tj. zejména vod a ovzduší. Práce se zabývá hmotovými a energetickými bilancemi v cukrovarech. K vytváření modelů a následným simu
Czech name
Simulace procesu výroby cukru, bioethanolu a bioplynu v moderním cukrovaru s využitím programu SugarsTM
Czech description
Vývoj moderní a perspektivní cukrovarnické technologie směřuje ke komplexnímu zpracování suroviny, tj. v našich podmínkách cukrová řepa, kde výslednými produkty jsou kromě bílého cukru i další energetické a zemědělské produkty, jež umožňují komplexní využití použitých zdrojů a téměř bezodpadové hospodářství. Bílý a surový cukr, melasa, černý sirob, ethanol (tj. bioethanol z cukrovky či cukerných sirobů), methan (bioplyn z odpadních vod či z cukerných surovin), krmivo, hnojivo (např. výpalky), vyslazenécukerné řízky, voda, vápenec, koks apod. dávají dostatečný počet stupňů volnosti k optimální volbě řízení výroby během kalendářního roku z energetického a ekonomického hlediska. Důležitým cílem je i prodloužit výrobu cukru a energetických výrobků na celýrok. Nezbytným parametrem uvažovaným v moderní cukrovarnické výrobě je minimální zátěž životního prostředí, tj. zejména vod a ovzduší. Práce se zabývá hmotovými a energetickými bilancemi v cukrovarech. K vytváření modelů a následným simu
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
ISBN
978-80-905035-0-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
1
Publisher name
Česká společnost chemického inženýrství
Place of publication
Praha
Event location
Srní
Event date
Oct 24, 2011
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—