Cholesterol as a marker of egg products in proportion to the declared content of eggs.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894293" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894293 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Cholesterol jako marker vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec.
Original language description
Vaječné výrobky mohou být falšovány vědomým snížením vaječného podílu nebo klamavým označením bezvaječných výrobků za vaječné. Příčinou nižšího než deklarovaného obsahu vajec může být i použití nekvalitní nebo chybně specifikované suroviny nebo technologická chyba. Jedním z markerů vaječného podílu je cholesterol, jehož využití pro kvantifikaci je však omezeno jeho přirozenou variabilitou a dalšími faktory.
Czech name
Cholesterol jako marker vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec.
Czech description
Vaječné výrobky mohou být falšovány vědomým snížením vaječného podílu nebo klamavým označením bezvaječných výrobků za vaječné. Příčinou nižšího než deklarovaného obsahu vajec může být i použití nekvalitní nebo chybně specifikované suroviny nebo technologická chyba. Jedním z markerů vaječného podílu je cholesterol, jehož využití pro kvantifikaci je však omezeno jeho přirozenou variabilitou a dalšími faktory.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B283" target="_blank" >QI91B283: Methods and parameters for evaluation of foodstuffs and food raw materials authenticity.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin XLII., Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-632-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
16-19
Publisher name
VFU Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 17, 2012
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—