Actual cholesterol content in hen eggs
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23400028" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23400028 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Aktuální obsah cholesterolu v konzumních slepičích a křepelčích vejcích
Original language description
Byl hodnocen obsah cholesterolu ve vaječném žloutku a v celém vejci od 15 skupin nosnic a od 4 skupin japonských křepelek. Slepice byly různých plemen a hybridních kombinací, z velko- i maloprodukčních podmínek, v různých fázích snáškového cyklu. Všechnyuvedené faktory způsobily velkou variabilitu obsahu cholesterolu ve žloutku a ve vejcích. Spotřebitel může předpokládat, že průměrné celé slepičí vejce obsahuje 220 až 270 mg cholesterolu a křepelčí vejce asi 60 mg cholesterolu.
Czech name
Aktuální obsah cholesterolu v konzumních slepičích a křepelčích vejcích
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
1999
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
54
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—