Optimization of production of smoked meat products.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894541" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894541 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace výroby uzených mas s použitím technologie nástřiku masa do masa
Original language description
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností ZŘUD - Masokombinát Polička, a.s. (2011 - 2012). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby masných výrobků technologií nastřiku masa do masa. Nová technologie umožňuje zpracování ořezů, mražené suroviny a dalších surovin ve formě jakostních uzených výrobků. V rámci projektu byly navrženy příslušné změny technologie, zpracovány podklady pro nákup nové technologie a následně byly nastaveny receptury tak, aby jednotlivé technologické operace umožnily zkrátit celý technologický proces a na druhé straně by vedly k udržení vysoké kvality a standardnosti výrobků.
Czech name
Optimalizace výroby uzených mas s použitím technologie nástřiku masa do masa
Czech description
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností ZŘUD - Masokombinát Polička, a.s. (2011 - 2012). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby masných výrobků technologií nastřiku masa do masa. Nová technologie umožňuje zpracování ořezů, mražené suroviny a dalších surovin ve formě jakostních uzených výrobků. V rámci projektu byly navrženy příslušné změny technologie, zpracovány podklady pro nákup nové technologie a následně byly nastaveny receptury tak, aby jednotlivé technologické operace umožnily zkrátit celý technologický proces a na druhé straně by vedly k udržení vysoké kvality a standardnosti výrobků.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2012
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
11/012/11320/453/000416.
Numerical identification
—
Technical parameters
Smlouva o spolupráci na projektu "Optimalizace výroby uzených mas s použitím technologie nástřiku masa do masa", Zpráva o řešení projektu, Uvedení inovovaných výrobků na trh.
Economical parameters
Snížení výtěžnosti při výrobě uzených masných výrobků o 5 %.
Application category by cost
—
Owner IČO
60461373
Owner name
VŠCHT Praha; ZŘUD - Masokombinát Polička, a.s.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—