Optimizing a production process meat products and meat preparations
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899404" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899404 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace kontinuálního výrobního procesu masných výrobků a polotovarů
Original language description
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Vodňanská drůbež, a.s (2013 - 2015). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby masných výrobků. Projekt umožnil optimalizovat výrobní postupy a výrobní materiály(obalový materiál) pro výrobu chlazených a mrazených tepelně opracovaných masných výrobků a zmrazených masných polotovarů.. Nové postupy a materiály umožnily zkrátit celý technologický proces a vedly k udržení vysoké kvality, standardnosti a zároveň zmenšily možnost kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli. V rámci projektu byly navrženy příslušné změny technologie, zpracovány podklady pro nákup nové technologie a následně byly nastaveny receptury tak, aby jednotlivé technologické operace umožnily zkrátit celý technologický proces a na druhé straně by vedly k udržení vysoké kvality a standardnosti výrobků.
Czech name
Optimalizace kontinuálního výrobního procesu masných výrobků a polotovarů
Czech description
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Vodňanská drůbež, a.s (2013 - 2015). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby masných výrobků. Projekt umožnil optimalizovat výrobní postupy a výrobní materiály(obalový materiál) pro výrobu chlazených a mrazených tepelně opracovaných masných výrobků a zmrazených masných polotovarů.. Nové postupy a materiály umožnily zkrátit celý technologický proces a vedly k udržení vysoké kvality, standardnosti a zároveň zmenšily možnost kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli. V rámci projektu byly navrženy příslušné změny technologie, zpracovány podklady pro nákup nové technologie a následně byly nastaveny receptury tak, aby jednotlivé technologické operace umožnily zkrátit celý technologický proces a na druhé straně by vedly k udržení vysoké kvality a standardnosti výrobků.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2015
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
13/018/11320/231/00021
Numerical identification
—
Technical parameters
Smlouva o řešení projektu: "Optimalizace kontinuálního výrobního procesu masných výrobků a polotovarů"
Economical parameters
Produkce nových tepelně opracovaných masných výrobků a polotovarů, zvýšení produkce masných výrobků o 3%.
Application category by cost
—
Owner IČO
60461373
Owner name
VŠCHT Praha; Vodňanská drůbež, a.s
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—