All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Funtional properties of polyphenols

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894587" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894587 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22810/12:43894587

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Funkční vlastnosti polyfenolů

  • Original language description

    Byly připraveny estery fenolových kyselin (vanilová, kávová, p-hydroxybenzoová, 3,4-dihydroxybenzoová, 2,5-dihydroxybenzoová) a alkoholů (C1-6). Dále byla přiravena demethylenovaná piperová kyselina a její methylester. U připravených alkylesterů byly sledovány antioxidační a antimikrobiální účinky. Antimikrobiálně nejúčinnější alkylestery dosahovaly u testovaných kmenů hodnoty MIC 1,25 mmol/l. Při sledování antioxidačních vlastností nejúčinnější alkylestery kyseliny kávové prodloužily indukční periodu testovaného oleje až dvaapůlkrát.

  • Czech name

    Funkční vlastnosti polyfenolů

  • Czech description

    Byly připraveny estery fenolových kyselin (vanilová, kávová, p-hydroxybenzoová, 3,4-dihydroxybenzoová, 2,5-dihydroxybenzoová) a alkoholů (C1-6). Dále byla přiravena demethylenovaná piperová kyselina a její methylester. U připravených alkylesterů byly sledovány antioxidační a antimikrobiální účinky. Antimikrobiálně nejúčinnější alkylestery dosahovaly u testovaných kmenů hodnoty MIC 1,25 mmol/l. Při sledování antioxidačních vlastností nejúčinnější alkylestery kyseliny kávové prodloužily indukční periodu testovaného oleje až dvaapůlkrát.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek 50. mezinárodní konference o olejích a tucích

  • ISBN

    978-80-86238-93-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    86-90

  • Publisher name

    Česká společnost chemická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Strážnice

  • Event date

    May 16, 2012

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article