All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Bakery products and bakery product's myths

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894613" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894613 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pekařské výrobky a mýty o nich

  • Original language description

    Cereální výrobky hrají ve výživě obyvatel významnou roli. Mají také nezastupitelnou úlohu v celkové bilanci rostlinných a živočišných bílkovin a slouží jako zdroj energie. I přes mírně stoupající spotřebu těstovin, mají rozhodující podíl výrobky pekárenské. Cereální výrobky se řadí mezi potraviny s vysokým stupněm inovace a s pestrým výběrem rozmanitých druhů. Vývoj nových výrobků odráží požadavky spotřebitelů, přičemž v současné době se také snaží přispívat k řešení některých zdravotních problémů populace, jako je nadváha, obezita, vysoký krevní tlak apod.

  • Czech name

    Pekařské výrobky a mýty o nich

  • Czech description

    Cereální výrobky hrají ve výživě obyvatel významnou roli. Mají také nezastupitelnou úlohu v celkové bilanci rostlinných a živočišných bílkovin a slouží jako zdroj energie. I přes mírně stoupající spotřebu těstovin, mají rozhodující podíl výrobky pekárenské. Cereální výrobky se řadí mezi potraviny s vysokým stupněm inovace a s pestrým výběrem rozmanitých druhů. Vývoj nových výrobků odráží požadavky spotřebitelů, přičemž v současné době se také snaží přispívat k řešení některých zdravotních problémů populace, jako je nadváha, obezita, vysoký krevní tlak apod.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    4

  • Issue of the periodical within the volume

    duben

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    107-110

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database