Bakery products and bakery product's myths
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894613" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894613 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pekařské výrobky a mýty o nich
Original language description
Cereální výrobky hrají ve výživě obyvatel významnou roli. Mají také nezastupitelnou úlohu v celkové bilanci rostlinných a živočišných bílkovin a slouží jako zdroj energie. I přes mírně stoupající spotřebu těstovin, mají rozhodující podíl výrobky pekárenské. Cereální výrobky se řadí mezi potraviny s vysokým stupněm inovace a s pestrým výběrem rozmanitých druhů. Vývoj nových výrobků odráží požadavky spotřebitelů, přičemž v současné době se také snaží přispívat k řešení některých zdravotních problémů populace, jako je nadváha, obezita, vysoký krevní tlak apod.
Czech name
Pekařské výrobky a mýty o nich
Czech description
Cereální výrobky hrají ve výživě obyvatel významnou roli. Mají také nezastupitelnou úlohu v celkové bilanci rostlinných a živočišných bílkovin a slouží jako zdroj energie. I přes mírně stoupající spotřebu těstovin, mají rozhodující podíl výrobky pekárenské. Cereální výrobky se řadí mezi potraviny s vysokým stupněm inovace a s pestrým výběrem rozmanitých druhů. Vývoj nových výrobků odráží požadavky spotřebitelů, přičemž v současné době se také snaží přispívat k řešení některých zdravotních problémů populace, jako je nadváha, obezita, vysoký krevní tlak apod.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
4
Issue of the periodical within the volume
duben
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
107-110
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—