Barley bread and its slow staling
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894618" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894618 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ječné pečivo stárne pomaleji
Original language description
V článku je popsáno využití ječmene v pekařství a ve výživě. Jsou zhodnoceny zdravotní, výživové, senzorické a technologické aspekty přídavky ječných složek do receptur tradičních výrobků z pšenice. Ječné b-glukany na rozdíl od pšeničných a žitných jsourovnoměrně zastoupeny ve všech částech ječného zrna. Díky vláknině potravy mají výrobky s ječmenem nižší objem, ale jsou vláčnější a vydrží delší dobu jako čerstvě upečené, proces stárnutí u těchto výrobků probíhá pomaleji.
Czech name
Ječné pečivo stárne pomaleji
Czech description
V článku je popsáno využití ječmene v pekařství a ve výživě. Jsou zhodnoceny zdravotní, výživové, senzorické a technologické aspekty přídavky ječných složek do receptur tradičních výrobků z pšenice. Ječné b-glukany na rozdíl od pšeničných a žitných jsourovnoměrně zastoupeny ve všech částech ječného zrna. Díky vláknině potravy mají výrobky s ječmenem nižší objem, ale jsou vláčnější a vydrží delší dobu jako čerstvě upečené, proces stárnutí u těchto výrobků probíhá pomaleji.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Ročenka pekaře a cukráře
ISSN
1231-241X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2012
Issue of the periodical within the volume
prosinec
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
153-157
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—