Barley and its innovative application in food
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896948" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896948 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ječmen, tak jak ho (možná) neznáte - inovace a netradiční využití ječmene v potravinářství
Original language description
Ječmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny pěstované u nás i ve světě. Z ječmene se u nás v minulosti připravovala ječná mouka a pečivo (zejména lívance, palačinky a vdolky), dále chléb z ječmene a žita a také různé kaše. Ječmen je unikátním zdrojemvlákniny potravy a zejména rozpustných beta-glukanů s pozitivními zdravotními účinky. Nové využití ječmene spočívá ve výrobě ochucených perliček, které je možné přidávat do jogurtů nebo tavených sýrů. Z ječné mouky byly připraveny chleby, běžné, jemné atrvanlivé pečivo. Další novinkou je příprava ječných kvasů pro pekárenskou technologii.
Czech name
Ječmen, tak jak ho (možná) neznáte - inovace a netradiční využití ječmene v potravinářství
Czech description
Ječmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny pěstované u nás i ve světě. Z ječmene se u nás v minulosti připravovala ječná mouka a pečivo (zejména lívance, palačinky a vdolky), dále chléb z ječmene a žita a také různé kaše. Ječmen je unikátním zdrojemvlákniny potravy a zejména rozpustných beta-glukanů s pozitivními zdravotními účinky. Nové využití ječmene spočívá ve výrobě ochucených perliček, které je možné přidávat do jogurtů nebo tavených sýrů. Z ječné mouky byly připraveny chleby, běžné, jemné atrvanlivé pečivo. Další novinkou je příprava ječných kvasů pro pekárenskou technologii.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Potravinářská revue
ISSN
1801-9102
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2013
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
26-29
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—