Evaluation of mill product blends
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894637" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894637 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22810/12:43894637
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Reologické hodnocení směsí mlýnských výrobků
Original language description
Směsi pšeničné mouky s hladkými celozrnnými ječnou a ovesnou (10 - 50 %) měly ve srovnání s pšeničnou moukou statisticky významně odlišné chování během farinografického, extenzografického a amylografického testu v souvislosti se složením testovaného vzorku kompozitní mouky. Nejvyšší přídavek ovesné mouky zvýšil vaznost vody o téměř čtvrtinu. Ostatní charakteristiky těsta (pružnost, tažnost) ale oves významně zhoršil, zpracovatelnost těsta se snižuje při koncentraci nad 30 %. Potvrzuje to pokles extenzografické energie, průkazněji právě pro ovesnou mouku (přibližně o třetinu). Amylografické maximum vzorku pšeničné mouky (maximum 300 AJ) se přídavky celozrnných mouk zvyšovalo, a to až na 540 AJ pro ječnou a 910 AJ pro ovesnou mouku (50% podíl v suspenzi).
Czech name
Reologické hodnocení směsí mlýnských výrobků
Czech description
Směsi pšeničné mouky s hladkými celozrnnými ječnou a ovesnou (10 - 50 %) měly ve srovnání s pšeničnou moukou statisticky významně odlišné chování během farinografického, extenzografického a amylografického testu v souvislosti se složením testovaného vzorku kompozitní mouky. Nejvyšší přídavek ovesné mouky zvýšil vaznost vody o téměř čtvrtinu. Ostatní charakteristiky těsta (pružnost, tažnost) ale oves významně zhoršil, zpracovatelnost těsta se snižuje při koncentraci nad 30 %. Potvrzuje to pokles extenzografické energie, průkazněji právě pro ovesnou mouku (přibližně o třetinu). Amylografické maximum vzorku pšeničné mouky (maximum 300 AJ) se přídavky celozrnných mouk zvyšovalo, a to až na 540 AJ pro ječnou a 910 AJ pro ovesnou mouku (50% podíl v suspenzi).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlynářské noviny
ISSN
1802-1921
e-ISSN
—
Volume of the periodical
23
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
10-12
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—