All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of mill product blends

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894637" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894637 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22810/12:43894637

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Reologické hodnocení směsí mlýnských výrobků

  • Original language description

    Směsi pšeničné mouky s hladkými celozrnnými ječnou a ovesnou (10 - 50 %) měly ve srovnání s pšeničnou moukou statisticky významně odlišné chování během farinografického, extenzografického a amylografického testu v souvislosti se složením testovaného vzorku kompozitní mouky. Nejvyšší přídavek ovesné mouky zvýšil vaznost vody o téměř čtvrtinu. Ostatní charakteristiky těsta (pružnost, tažnost) ale oves významně zhoršil, zpracovatelnost těsta se snižuje při koncentraci nad 30 %. Potvrzuje to pokles extenzografické energie, průkazněji právě pro ovesnou mouku (přibližně o třetinu). Amylografické maximum vzorku pšeničné mouky (maximum 300 AJ) se přídavky celozrnných mouk zvyšovalo, a to až na 540 AJ pro ječnou a 910 AJ pro ovesnou mouku (50% podíl v suspenzi).

  • Czech name

    Reologické hodnocení směsí mlýnských výrobků

  • Czech description

    Směsi pšeničné mouky s hladkými celozrnnými ječnou a ovesnou (10 - 50 %) měly ve srovnání s pšeničnou moukou statisticky významně odlišné chování během farinografického, extenzografického a amylografického testu v souvislosti se složením testovaného vzorku kompozitní mouky. Nejvyšší přídavek ovesné mouky zvýšil vaznost vody o téměř čtvrtinu. Ostatní charakteristiky těsta (pružnost, tažnost) ale oves významně zhoršil, zpracovatelnost těsta se snižuje při koncentraci nad 30 %. Potvrzuje to pokles extenzografické energie, průkazněji právě pro ovesnou mouku (přibližně o třetinu). Amylografické maximum vzorku pšeničné mouky (maximum 300 AJ) se přídavky celozrnných mouk zvyšovalo, a to až na 540 AJ pro ječnou a 910 AJ pro ovesnou mouku (50% podíl v suspenzi).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlynářské noviny

  • ISSN

    1802-1921

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    23

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    10-12

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database