Meat cans without nitrites
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895218" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895218 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Masové konzervy bez dusitanů
Original language description
Cílem studie bylo ověřit, zda je možné dusitan vynechat či nahradit pomocí jiných, zejména tzv. přírodních aditiv a zhodnotit vliv na vlastnosti masových konzerv. Byly vyrobeny tři partie konzerv ?Vepřové maso ve vlastní šťávě?: s dusitanovou solicí směsí, se solí bez přídavku dusitanů a s přídavkem preparátu na bázi kombuchy. Po zpracování a během skladování byl porovnáván vliv jednotlivých receptur na barvu, obsah dusitanů, oxidaci lipidů a senzorické vlastnosti masové konzervy. V závislosti na typu přidané látky byly kromě různého obsahu dusitanů zjištěny rozdíly zejména v barvě a senzorické odchylky.
Czech name
Masové konzervy bez dusitanů
Czech description
Cílem studie bylo ověřit, zda je možné dusitan vynechat či nahradit pomocí jiných, zejména tzv. přírodních aditiv a zhodnotit vliv na vlastnosti masových konzerv. Byly vyrobeny tři partie konzerv ?Vepřové maso ve vlastní šťávě?: s dusitanovou solicí směsí, se solí bez přídavku dusitanů a s přídavkem preparátu na bázi kombuchy. Po zpracování a během skladování byl porovnáván vliv jednotlivých receptur na barvu, obsah dusitanů, oxidaci lipidů a senzorické vlastnosti masové konzervy. V závislosti na typu přidané látky byly kromě různého obsahu dusitanů zjištěny rozdíly zejména v barvě a senzorické odchylky.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XLIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-866-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
190-193
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr u Nového Města na Moravě
Event date
May 27, 2013
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—