All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Do Frying Oils and Fats Pose Health Hazard?

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896661" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896661 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2013_04_271-276.pdf" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2013_04_271-276.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko?

  • Original language description

    Tento souhrnný článek diskutuje toxicitu tuků a olejů po smažení a jednotlivých skupin látek vznikajících z mastných kyselin během smažení, se zvláštním zřetelem na faktory ovlivňující danou toxicitu. Někteří autoři předpokládají, že tuky a oleje po smažení nejsou, v případě že smažení probíhalo za běžně používaných podmínek, škodlivé. Avšak obecně, především s ohledem na často nedostatečný příjem vitaminu E a některé další faktory, by bylo žádoucí příjem smažených potravin snížit.

  • Czech name

    Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko?

  • Czech description

    Tento souhrnný článek diskutuje toxicitu tuků a olejů po smažení a jednotlivých skupin látek vznikajících z mastných kyselin během smažení, se zvláštním zřetelem na faktory ovlivňující danou toxicitu. Někteří autoři předpokládají, že tuky a oleje po smažení nejsou, v případě že smažení probíhalo za běžně používaných podmínek, škodlivé. Avšak obecně, především s ohledem na často nedostatečný příjem vitaminu E a některé další faktory, by bylo žádoucí příjem smažených potravin snížit.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    107

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    271-276

  • UT code for WoS article

    000322269400002

  • EID of the result in the Scopus database