All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of prenylflavonoids content in the hop material

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897393" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897393 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení obsahu prenylflavonoidů ve chmelovém materiálu

  • Original language description

    Farmaceuticky důležitými látkami obsaženými ve chmelu jsou především prenylované flavonoidy, a to především v souvislosti se svými prokázanými biologickými účinky. Díky využití chmelových prenylflavonoidů v potravinářském a farmaceutickém průmyslu je potřeba spolehlivé metody pro kvantifikaci těchto biologicky aktivních látek. Byla vyvinuta spolehlivá analytická metoda HPLC-PDA pro stanovení všech významných prenylovaných flavonoidů (xanthohumol, isoxanthohumol, 8-prenylnaringenin) ve chmelových materiálech.

  • Czech name

    Stanovení obsahu prenylflavonoidů ve chmelovém materiálu

  • Czech description

    Farmaceuticky důležitými látkami obsaženými ve chmelu jsou především prenylované flavonoidy, a to především v souvislosti se svými prokázanými biologickými účinky. Díky využití chmelových prenylflavonoidů v potravinářském a farmaceutickém průmyslu je potřeba spolehlivé metody pro kvantifikaci těchto biologicky aktivních látek. Byla vyvinuta spolehlivá analytická metoda HPLC-PDA pro stanovení všech významných prenylovaných flavonoidů (xanthohumol, isoxanthohumol, 8-prenylnaringenin) ve chmelových materiálech.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    VŠCHT/2014-003-PRENYL

  • Regulation ID

    4/2014

  • Technical parameters

    4/2014

  • Economical parameters

    Metodika poskytnutá univerzitou VŠCHT Praha bude sloužit při rozborech chmelových materiálů při řešení úkolů TA ČR. Při objemu cca 300 vzorků ročně to znamená úsporu cca 300000,- Kč.

  • Certification body designation

    Ministerstvo zemědělství, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, 117 05 Praha 1

  • Date of certification

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy