Determination of prenylflavonoids content in the hop material
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897393" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897393 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení obsahu prenylflavonoidů ve chmelovém materiálu
Original language description
Farmaceuticky důležitými látkami obsaženými ve chmelu jsou především prenylované flavonoidy, a to především v souvislosti se svými prokázanými biologickými účinky. Díky využití chmelových prenylflavonoidů v potravinářském a farmaceutickém průmyslu je potřeba spolehlivé metody pro kvantifikaci těchto biologicky aktivních látek. Byla vyvinuta spolehlivá analytická metoda HPLC-PDA pro stanovení všech významných prenylovaných flavonoidů (xanthohumol, isoxanthohumol, 8-prenylnaringenin) ve chmelových materiálech.
Czech name
Stanovení obsahu prenylflavonoidů ve chmelovém materiálu
Czech description
Farmaceuticky důležitými látkami obsaženými ve chmelu jsou především prenylované flavonoidy, a to především v souvislosti se svými prokázanými biologickými účinky. Díky využití chmelových prenylflavonoidů v potravinářském a farmaceutickém průmyslu je potřeba spolehlivé metody pro kvantifikaci těchto biologicky aktivních látek. Byla vyvinuta spolehlivá analytická metoda HPLC-PDA pro stanovení všech významných prenylovaných flavonoidů (xanthohumol, isoxanthohumol, 8-prenylnaringenin) ve chmelových materiálech.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
VŠCHT/2014-003-PRENYL
Regulation ID
4/2014
Technical parameters
4/2014
Economical parameters
Metodika poskytnutá univerzitou VŠCHT Praha bude sloužit při rozborech chmelových materiálů při řešení úkolů TA ČR. Při objemu cca 300 vzorků ročně to znamená úsporu cca 300000,- Kč.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
Date of certification
—
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy