The Importance of Hop Prenylflavonids for Human Health
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43893504" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43893504 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Význam chmelových prenylflavonoidů pro lidské zdraví
Original language description
V současné době byl zaznamenán vzrůstající zájem o složky chmele, které mají pozitivní zdravotní účinky. Xanthohumol je prenylovaný chalkon (prenylflavanoid), který vykazuje širokou řadu biologických aktivit jakou jsou antioxidační, antikancerogenní, antimikrobiální a estrogenní. V tomto přehledu jsou shrnuty účinky xanthohumolu a jiných prenylovaných chalkonů v preklinických a klinických studiích. Přehled je hlavně zaměřen na vlivy na lidké zdraví. Biosyntéza prenylovaných flavonoidů v rostlinách a jejich biotransformace v lidském organismu jsou zmíněny také.
Czech name
Význam chmelových prenylflavonoidů pro lidské zdraví
Czech description
V současné době byl zaznamenán vzrůstající zájem o složky chmele, které mají pozitivní zdravotní účinky. Xanthohumol je prenylovaný chalkon (prenylflavanoid), který vykazuje širokou řadu biologických aktivit jakou jsou antioxidační, antikancerogenní, antimikrobiální a estrogenní. V tomto přehledu jsou shrnuty účinky xanthohumolu a jiných prenylovaných chalkonů v preklinických a klinických studiích. Přehled je hlavně zaměřen na vlivy na lidké zdraví. Biosyntéza prenylovaných flavonoidů v rostlinách a jejich biotransformace v lidském organismu jsou zmíněny také.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
106
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
1095-1103
UT code for WoS article
000313406500002
EID of the result in the Scopus database
—