All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Xanthohumol - important hop substance

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012939" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012939 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Xanthohumol - důležitá obsahová látka chmele

  • Original language description

    V kapitole knihy jsou shrnuty současné poznatky o xanthohumolu a dalších prenylovaných chmelových flavonoidech. Je popsána biosynthesa flavonoidů a prenyflavonoidů v rostlinách. Je uveden přehled obsahů hlavních prenyflavonoidů v chmelech obecně a obsahůxanthohumolu v českých kultivarech za poslední rok. Rovněž jsou uvedeny vzorce všech známých chmelových prenyflavonoidů a jejich chemické, fyzikální a biochemické vlastnosti. Je diskutován vliv prenylflavonoidů na lidské zdraví. Část je věnována i bilanci xanthohumolu a isoxanthohumolu při výrobě piva.

  • Czech name

    Xanthohumol - důležitá obsahová látka chmele

  • Czech description

    V kapitole knihy jsou shrnuty současné poznatky o xanthohumolu a dalších prenylovaných chmelových flavonoidech. Je popsána biosynthesa flavonoidů a prenyflavonoidů v rostlinách. Je uveden přehled obsahů hlavních prenyflavonoidů v chmelech obecně a obsahůxanthohumolu v českých kultivarech za poslední rok. Rovněž jsou uvedeny vzorce všech známých chmelových prenyflavonoidů a jejich chemické, fyzikální a biochemické vlastnosti. Je diskutován vliv prenylflavonoidů na lidské zdraví. Část je věnována i bilanci xanthohumolu a isoxanthohumolu při výrobě piva.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Chmelařská ročenka 2005

  • ISBN

    80-8656-13-2

  • Number of pages of the result

    4

  • Pages from-to

    218-221

  • Number of pages of the book

  • Publisher name

    VÚPS

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS chapter