All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Assessment defrost meat in the production of meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897538" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897538 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení postupů rozmrazování masa při výrobě masných výrobků

  • Original language description

    V posledních letech se na jedné straně prohlubuje tlak na cenu potravin ze strany distribučních řetězců a spotřebitelů, kteří zatím stále nakupují potraviny zejména podle ceny. Na druhé straně sílí mediální kampaně za kvalitní potraviny. Díky tlakům na cenu výrobku a nedostatku dostatečného množství čerstvého chlazeného masa jsou výrobci nuceni v menší či větší míře zpracovávat maso mrazené. Pokud chce firma seriózně uvažovat o nákupu rozmrazovacího zařízení mraženého vepřového popřípadě hovězího masa,které je zamraženo v blocích o hmotnosti 15, 20, 25 kg a potřebujeme rozmrazovat 10 nebo 20 t denně, musí počítat s finanční náročností tohoto technologického kroku. Náklady na realizaci takového zařízení mohou být kryty i z rozdílu mezi cenou čerstvým chlazeného a mraženého masa. V článku je porovnána metoda využití radiofrekvenčního rozmrazování z některými doposud používanými metodami. (rozmrazovací komory, mikrovlnný ohřev).

  • Czech name

    Hodnocení postupů rozmrazování masa při výrobě masných výrobků

  • Czech description

    V posledních letech se na jedné straně prohlubuje tlak na cenu potravin ze strany distribučních řetězců a spotřebitelů, kteří zatím stále nakupují potraviny zejména podle ceny. Na druhé straně sílí mediální kampaně za kvalitní potraviny. Díky tlakům na cenu výrobku a nedostatku dostatečného množství čerstvého chlazeného masa jsou výrobci nuceni v menší či větší míře zpracovávat maso mrazené. Pokud chce firma seriózně uvažovat o nákupu rozmrazovacího zařízení mraženého vepřového popřípadě hovězího masa,které je zamraženo v blocích o hmotnosti 15, 20, 25 kg a potřebujeme rozmrazovat 10 nebo 20 t denně, musí počítat s finanční náročností tohoto technologického kroku. Náklady na realizaci takového zařízení mohou být kryty i z rozdílu mezi cenou čerstvým chlazeného a mraženého masa. V článku je porovnána metoda využití radiofrekvenčního rozmrazování z některými doposud používanými metodami. (rozmrazovací komory, mikrovlnný ohřev).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    25

  • Issue of the periodical within the volume

    7

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    34-37

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database